Arborele de Jad pentru noroc, prosperitate si prietenie

O planta suculenta absolut minunata cu flori mici albe sau roz, usor de intretinut si care se poate adapta usor oricarui mediu.

Crassula Ovata Arborele de Jad planta suculenta_suculenturbanArborele de Jad sau Crassula Ovata arborele de jad are aspect de arbore si o dezvoltare lenta . Inaltimea lui nu depaseste 1,5 m . Crassula o planta originara din Africa de Sud si Mozambic, are frunzele rotund-oval si „grase”, oferind dumneavoastra personal, fie casa sau birou un aspect liniştitor.

Numele de Arbore de Jad face referire la piatra cu acelasi nume, care este de un verde strălucitor. Popular i se mai spune „banut”-in cultura romaneasca, „planta jad”, „planta de bani”, „planta dollar”, „arborele prieteniei” , „bucuria roz”, „planta norocului”.

Despre superstitii si cei care cred in energii, in arta Feng Shiu sunt doua „plante de bani”: Crassula Ovata- Arborele de Jad (cunoscuta sub numele de Planta Banilor) si Pachira Aquatica (cunoscuta sub numele de Copacul Banilor). Amandoua sunt intens folosite in Feng Shuiul cu origini din China. bonsai arbore de jad crassula ovata in vas ceramic si decorat cu muschi si piatra colorata (27)

In China, in Ajunul Anului Nou, fiecare familie isi etaleaza Arborele- cu cat este mai bogat si mai frumos ramificat, acea familie este mai fericita, mai prospera si armonioasa. De asemenea, se ofera la inceput de afacere, de prietenie, de casa noua, fiind considerata amuleta norocoasa.

bonsai arbore de jad mini gradina suculenta (2)Arborele de jad este renumit pentru puterea sa de a reîncarca energetic oamenii. Desi originile sale sunt din zona arida a globului, Crassula Ovata se adaptează la aproape orice tip de mediu.

Eu promovez aceasta planta in principal sub forma de bonsai. Aceasta minunat arta de a creste un arbore in vas de mici dimensiuni si de a-i crea povestea si coroana prin taieturi bine plasate.

CRASSULA OVATA- informatii generale

Planta, asemenea altor plante suculente (Aloe, Haworthia, Senocio, s.a)  si a cactusilor, au evoluat pentru a retine putina apa la care au acces in mediul natural. Planta foloseste trunchiul si frunzele ca un rezervor, iar frunzele lucioase ca de ceara si ramurile permit o evaporare minima.

Arborele de Jad folosește, de asemenea, o formă de fotosinteză numita CAM – Acid crassulacean metabolism-, specifica plantelor suculente din mediile aride.

  • Infloreste Primavara si toamna tarziu ; Florile de culoare alb / roz (important pentru a inflori este ca planta sa aiba parte de „iernarea suculentelor” )

  • Temperatura: 10-24 gradeC  ; Umiditatea ridicata este pe placul lor

  •  Se pozitioneaza in zone cu lumina multa, chiar soare direct, insa trecerea la soare trebuie facuta treptat


Aranjamente cu Arbori de Jad

(pretul aranjamentelor difera in functie de marimea plantei si de complexitatea aranjamentului)

Model A – vas ceramic D13cm/H6cm. Pret: 45-60 lei

crassula ovata arbore de jad bonsai arbore de jad crassula ovata in vas ceramic si decorat cu muschi si piatra colorata (20) aranjament bonsai crassula ovata arbore de jad (1)

Model B – gradina in miniatura :plante suculente si Arbore de Jad (H~40cm) . Pret: 90-120 lei

bonsai crassula ovata arbore de jad (3)

Model C – patrat ceramic (11x11x5cm). Pret: 35-45 lei

019

Model D – patrat portelanat alb „trias” (10x10x8cm). Pret: 40-60 lei

bonsai arbore de jad crassula ovata in vas ceramic si decorat cu muschi si piatra colorata (27) bonsai arbore de jad crassula ovata in vas ceramic si decorat cu muschi si piatra colorata (25)

Model E – cupa  CJ (D10/H12). Pret: 35-55 lei

aranjament cu plante suculente in vas tip cupa cu picior ceremica (46) aranjament cu plante suculente in vas tip cupa cu picior ceremica (43)

Model F – vas ceramic D23cm. Pret: 60-80 lei

mexican mare cu arbore de jad - crassula ovata _1_2 mexican mare cu arbore de jad - crassula ovata

Alte aranjamente …

S-au descoperit chiar remedii naturiste, asa cum descriu colegii de internet. LINK

surse: link1 , link2

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.