11 Aug
11Aug

Este o etapă importantă pentru creșterea viguroasă a plantelor, având numeroase avantaje si o metodă eficientă de a completa absorbția elementelor nutritive. 

Ce inseamnă fertilizare foliară? Aplicarea prin pulverizarea pe plantă, a unei solutii formată din apă si o cantitate de ingrăsământ lichid .

Îngrășămintele foliare sunt soluții concentrate care utilizează elemente precum azotul -N, fosforul -P și potasiul -K , mezoelemente (calciu, magneziu, sulf), dar si microelemente .

De ce se aplică ? Pentru a preveni bolile, a insănătosi plantele si a stimula cresterea . Astfel, la aparitia simptomelor de carente de nutritie pe planta (frunze, fructe etc.); când sistemul radicular functionează deficitar din cauza anumitor factori ; atac de boli sau dăunători la nivelul rădăcinilor, lipsa oxigenului in sol ca urmare a compactării solului sau a excesului de apă, prezenta excesului de săruri, pH necorespunzator, lipsa elementelor nutritive din sol etc.

Important după replantare: fertilizarea foliară se realizează la aproximativ 2 săptămâni de la replantare. Va oferi plantelor o buna înrădăcinare și va stimula apariția de noi creșteri.

Cand se aplică ? Momentele oportune pentru aplicarea îngrășământului foliar sunt dimineața devreme sau seara târziu, mai exact, în acel moment din zi când temperatura este cea mai scăzută și nivelul de umiditate din aer cel mai ridicat.  Evită aplicarea foliară pe plantele care suferă de stres hidric (secetă). De asemenea, nu este recomandat acest proces nici atunci când viteza vântului este mare, deoarece există riscul ca soluția să nu ajungă pe plante, fără a se realiza astfel efectul dorit.

NOTA- se vor evita tratamentele din timpul zilei cand temperatura depaseste 25°C

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.